Разширено търсене Разширено търсене
Етикети

Икони - Онлайн аукциони Онлайн наддаване

Религиозните картини не спират да впечатляват ценителите на изкуството. Портретите на светци се появяват в различни варианти и нерядко са представени като вариации на изображенията на конкретен светец, неговото житие, предмети, които са негови атрибути и които са неразделна част от неговата история. На нашата платформа се провеждат и аукциони за икони. Вижте какви изображения можете да закупите в момента и попълнете колекцията си.

Сортиране:
Покажи:
Ценови интервал: 1 - refresh

Произходът на иконите – аукциони на необичайни картини

Моментно вдъхновение и пособия за рисуване не са достатъчни за създаването на уникална творба. Историята за създаването на дадена икона, подчертава какъв е бил процесът и в какво конкретно се е състоял той. Иконите са били рисувани само от монаси със специални привилегии. Смятало се е, че те се превръщат в инструмент на божеството, което помага в създаването на произведението. Преди да започне изписването на иконата, трябвало да се произнесе молитва. Подобна е и задачата на иконите. Те са предназначени да помагат в молитвата. Те имат не само декоративна функция, но и са предназначени да бъдат опора, която прави молитвите по-ефективни. Следователно създаването на дадено произведение е своеобразен ритуал, който довежда до изписването на иконата. Аукционите на тези произведения често се посещават от колекционери, и то не само от онези, които вярно следват Божиите заповеди. Високото качество на творбите се дължи на начините, по които са създадени. В тях има много препратки към творенията на природата. Пчелен восък, вода, жълтък от кокоши яйца, дъски от широколистни дървета – тези продукти участват в създаването на иконите. Именно те гарантират трайността на създаденото изкуство и високото качество на произведението.

Популярни произведения на изкуството, които всеки колекционер иска да има в дома си

Иконите, изобразяващи светии, техните действие и битие, са много търсени. На аукционите за тях се предлагат високи суми не заради самите изображения, а заради начина, по който е изработено произведението. Това е трудоемка задача, която в миналото се е изпълнявала само от малцина избрани. По тази причина то придобива изключително значение, както и висока стойност. Иконите изобразяват светците в различни варианти. Най-популярната икона е тази на Христос, но също толкова разпространена е и тази на загрижената му майка. Колекционерите, за които иконите са не просто инвестиция, ценят този вид изкуство и дори и да не се специализират в купуването на икони, искат да имат поне едно произведение в колекцията си.

Аукциони на икони на нашата платформа

Използването на нашата аукционна къща има много предимства. Тук събираме произведения, които няма да намерите на други търгове. По този начин можете да допълните колекцията си с оригинални произведения, които липсват другаде. Нашите аукциони гарантират автентичност и сигурност на покупката. Всеки продукт се предлага със сертификат за автентичност. Предлагаме само оригинални продукти. Предимството на онлайн аукционната къща и онлайн антикварния магазин е известно на всички, които търсят изключителни антики онлайн. Целият процес се осъществява по интернет, а това прави събирането на нови предмети още по-лесно, по-бързо и много по-удобно. Важно е търговете за икони да бъдат проверени. Използването на надеждни източници е гаранция, че произведенията са оригинални и че няма следи от фалшификации.

Редовно проверявайте аукционите на нашия уебсайт, променяйте и попълвайте колекциите си. Ако имате някакви въпроси, моля, свържете се с представителите на нашия магазин. Търсите оригинални произведения на изкуството или искате да продадете такова? Възползвайте се от предимствата на нашата онлайн аукционна къща.

Инвестирането в произведения на изкуството е все по-популярен начин за влагане на пари. Ако принадлежите към любителите на икони, то църковните изображения, които се предлагат на аукциони в нашата онлайн аукционна къща, със сигурност ще отговорят на очакванията Ви. Сред тях са портрети на светци, но не само – не липсват и религиозни мотиви или картини с изображения на Христос, които са най-популярни сред ценителите на изкуството. Разгледайте текущите ни аукциони на икони и участвайте в тях!

Аукциони на икони – църковни изображения за всеки колекционер на изкуството

Знаете ли, че иконите, които се предлагат на търг, са свещени картини, които са могли да бъдат създадени само от специални монаси? Причината е съвсем очевидна – в миналото се е вярвало, че те са пратеници на Бога. Целият процес на създаване на този вид произведения на изкуството е следвал определени правила, трябвало е да се основава на подходящи, обикновено естествени материали и винаги е започвал с молитва, за която се използват иконите, предлагани днес на онлайн аукциони.

Какви аукциони на икони ще намерите на нашия сайт? В OneBid сме подготвили най-вече популярната икона на Христос – тайнственото изображение, както споменахме по-рано, е особено популярно сред любителите на религиозното изкуство. Можете да се спрете и на картини на светци, Дева Мария или евангелистите. Всички търгове на икони в онлайн аукционната къща, са достъпни за духовници и светски лица. Подробности за творбата, минималната цена или начина на изписване ще намерите в подробното описание на даденото религиозно изображение.

keyboard_arrow_up